Шефът на 21st Century Fox Джеймс Мърдок може да наследи Боб

...
Шефът на 21st Century Fox Джеймс Мърдок може да наследи Боб
Коментари Харесай

Disney на път да купи 21st Century Fox и Sky

Шефът на 21st Century Fox Джеймс Мърдок може да наследи Боб Айгър на директорския пост в Disney, заяви „ Фаненшъл Таймс “.

Според английския ежедневник и американската CNBC, Disney е на път да купи част от групата на семейство Мърдок и особено 20th Century Fox, както и делът на Мърдок в европейската тв мрежа Sky.

Според „ Файненшъл таймс “, който цитира осведомени източници, в случай че договорката бъде подписана, 44-годишният наследник на медийния магнат – Джеймс Мърдок, може да заеме мястото на началник на Disney и да наследи Айгър, който би трябвало да се пенсионира през 2019 и до момента не е показал приемника си. Изданието добавя, че прехвърлянето може да стане единствено в акции и оценката на новата компания ще доближи 60 милиарда $. CNBC чака договорката да бъде оповестена идната седмица.

Рупърт Мърдок е изпълнителен съпрезидент на 21st Century Fox дружно с другия си наследник Лаклан Мърдок. Джеймс Мърдок е шеф и на Sky.

Според „ Уолстрийт Джърнъл “ Disney е възобновил договарянията за активите на 21st Century Fox, откакто преди няколко месеца ги спря заради неналичието на съглашение.

Ако се стигне до договорка, империята на Мърдок ще резервира единствено мрежата на Fox, локалните радиостанции, осведомителните и спортните си мрежи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР